Coronavirus

Laatste aanpassing: 15 december 2020

Gisteren is de strengste lockdown tot nu toe aangekondigd die zal gelden tot minstens 19 januari 2021. Op de website van de overheid vind je de laatste informatie en ook welke regels er gelden.

Klik hier om naar de website te gaan.

Laatste aanpassing: 1 april 2020

Het laatste nieuws over de nieuwe maatregelen die gelden tot minimaal 28 april as. kun je teruglezen op de pagina van de rijksoverheid.

Het coronavirus heeft gevolgen voor vele ondernemers en werknemers, ook voor ondernemers in de gemeente Hilvarenbeek. Op deze pagina zetten we op verzoek van ondernemers, de actuele informatie over het virus, gevolgen voor ondernemers en regelingen overzichtelijk bij elkaar.

Samenwerking

De kracht van Ondernemend Hilvarenbeek is samenwerking. Daarom een oproep aan alle deelnemers om elkaar te helpen. Er zijn bijvoorbeeld bedrijven die op dit moment minder of geen (flex)personeel nodig hebben, maar er zijn ook bedrijven die door ziekte van personeel of anderszins juist behoefte hebben aan extra (flex)personeel. Er wordt momenteel al samengewerkt in BeekBezorgt, maar er is meer mogelijk. Wil je meedenken over oplossingen, meld je dan via het samenwerkingsformulier.

Vragen

Als er vragen zijn over nadelige gevolgen van het Coronavirus en welke aanvullende hulp daarbij eventueel gewenst is, dan horen wij dat ook graag. Waarschijnlijk kunnen we niet meteen de oplossing bieden, maar op basis van de ontvangen signalen en bundeling hiervan kunnen we mogelijk wel iets betekenen. Informatie en/of vragen kun je stellen via het samenwerkingsformulier.  De accountmanager van de gemeente kan ook rechtstreeks benaderd worden via de website van de gemeente.

Ondernemersinformatie
 • Gemeente Hilvarenbeek: nieuwsbrief economische impact Coronavirus 16 maart 2020
 • Ondernemersplein: informatie over de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers, diverse regelingen en gezondheidsrisico’s voor uw personeel.
 • MKB.nl: een handreiking van MKB Nederland, VNO-NCW en de AWVN, een voorbeeldbrief aan medewerkers, informatie van diverse brancheorganisaties en misverstanden.
 • Rijksoverheid.nl: een overzicht van de Rijksoverheid met veel gestelde vragen over het coronavirus voor werkgevers en ondernemers.
 • KvK.nl: informatie over het coronavirus en bijbehorende maatregelen voor ondernemers van de Kamer van Koophandel.
 • KvK.nl: veelgestelde ondernemers-vragen over het coronavirus.
 • KvK.nl: informatie over nieuwe regelingen voor getroffen ondernemers.
 • Brabants Dagblad: impact van het Coronavirus op de Brabantse arbeidsmarkt
Regelingen
 • TOGS: de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is 1 van de 9 noodmaatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De TOGS is voor ondernemers die directe schade ondervinden van diverse kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus in te dammen. Gedupeerde ondernemers ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van €4.000 om hun vaste lasten te kunnen betalen. De TOGS is aan te vragen via rvo.nl/tegemoetkomingcorona.
 • UWV: werktijdverkorting voor werkgevers die tijdelijk geen werk meer hebben voor (een deel van het) personeel.
 • Rijksoverheid: BMKB (Borgstellingsregeling MKB) in het geval van liquiditeitsproblemen.
 • Rijksoverheid: BBZ regeling voor zelfstandige ondernemers in tijdelijke financiële problemen. Bekijk de BBZ regeling voor zelfstandige ondernemers in Hilvarenbeek (dit valt onder gemeente Tilburg).
 • Belastingdienst: informatie over uitstel van betaling door ondernemers bij bijzondere omstandigheden.
 • Gemeentelijke belastingen: De automatische incasso van gemeentelijke belastingen wordt uitgesteld met twee maanden. De eerste termijn incasseren we eind mei (in plaats van eind maart). We nemen deze maatregel voor onze ondernemers en ook voor inwoners die als werknemer direct geraakt worden door de economische gevolgen van de crisis.
 • Verlagen voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2020: Als je door de huidige situatie een lagere winst verwacht over 2020 is het mogelijk om de voorlopige aanslag te verlagen. Hiervoor kan digitaal een verzoek worden ingediend bij de Belastingdienst.
 • Tijdelijke borgstelling voor land- en tuinbouwbedrijven: Voor de land- en tuinbouwbedrijven komt er een tijdelijke borgstelling voor werkkapitaal onder de regeling Borgstelling MKB-Landbouwkredieten (BL). Daarmee staat het kabinet borg voor de kredieten van agrarisch ondernemers. Deze tijdelijke verruiming van de BL is nog niet opengesteld, het kabinet streeft ernaar om dit zo spoedig mogelijk te doen.
Informatiebronnen

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Rijksoverheid

Kamer van Koophandel

Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO)

Ministerie van Buitenlandse Zaken

FME Ondernemersorganisatie

HISWA RECRON

Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

 

Meer informatie?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © ondernemendhilvarenbeek.nl

Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites