Goed om te weten

Economisch Actieplan 2020-2023

Op de dag van de ondernemer, vrijdag 20 november, hebben René van Diessen (voorzitter Ondernemend Hilvarenbeek en Ted van de Loo (wethouder Economische Zaken) hun handtekening gezet onder het nieuwe Economisch Actieplan (EAP). Ondernemers en gemeente zien het EAP als een belangrijk instrument om het ondernemersklimaat in Hilvarenbeek de komende jaren te versterken. Het EAP heeft een looptijd van vier jaar.

Het EAP is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen ondernemers en gemeente. Samen hebben zij in kaart gebracht waar ze zich de komende vier jaar op gaan richten en welke activiteiten ze samen gaan uitvoeren. Het EAP biedt ondernemers en gemeente meer houvast om verantwoorde (investerings)keuzes te maken.

Het EAP - en het bijbehorende uitvoeringsprogramma - zoomt in op de vier grootste pijlers van de Hilvarenbeekse economie: horeca, recreatie & toerisme, detailhandel, bedrijventerreinen en agrariërs.
Voor elk van deze sectoren is in kaart gebracht waar de komende vier jaar de accenten liggen en welke economische activiteiten uitgevoerd gaan worden. Met deze activiteiten willen ondernemers en gemeente het toeristisch-recreatief profiel van Hilvarenbeek versterken en de kwaliteit, uitstraling en beleving van het winkelgebied verhogen. Daarnaast staat ook uitbreiden en (re)vitaliseren van bedrijventerreinen én het bevorderen van de samenwerking op bedrijventerreinen hoog op de agenda. Ook is er aandacht voor de agrarische sector. Daar ligt de focus vooral op het gesprek aangaan met elkaar en maatwerkoplossingen bieden waar dat mogelijk is.

Het sleutelwoord in het EAP is samenwerking. Dat geldt voor alle  sectoren en alle betrokken partijen. Zowel in de regio als lokaal. Ondernemers en gemeente realiseren zich dat ze zonder een goede samenwerking lang niet zo krachtig zijn. Ze weten ook dat ze elkaar hard nodig hebben om de plannen uit het EAP uit te voeren. Bovendien is de urgentie om samen te werken en te vernieuwen in tijden als deze groter dan ooit.


E-learning gebiedskenners

Hilvarenbeek: Het is hier echt!
En om bezoekers dat ook écht te laten ervaren, is het belangrijk dat ze gastvrij ontvangen worden. Ze moeten zich niet alleen welkom voelen, maar ook handige en unieke tips krijgen over wat er allemaal te beleven valt. Over evenementen en bijzondere bezienswaardigheden. Over dat ene mooie plekje in de natuur of die geweldige fiets- of wandelroute. Als gastvrouw of -heer heb je een belangrijke rol en maak je aan bezoekers duidelijk: Het is hier echt!

De oefenvragen in de training betrekken je actief bij het doorlopen van de training en met een toets aan het einde wordt je kennis getest. Bij voldoende resultaat behaal je een certificaat.

Meer informatie?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © ondernemendhilvarenbeek.nl

Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites