Home

Energieakkoord

lampje Energieakkoord

De grens ligt op een hoger verbruik dan 50.000 kWh en 25.000 m3 gas per locatie. (Uitgezonderd milieuvergunning C en EED-bedrijven: meer dan 250 werknemers en/of 50 miljoen € omzet en glastuinbouwbedrijven die deelnemen aan het CO2-vereveningssysteem oftewel CO2-sectorsysteem).
Het gaat om energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar.

Ik heb een informatieplicht, wat nu? Je hebt een aantal opties om aan deze rapportageverplichting te voldoen:

  1. Helemaal zelf de rapportage verzorgen via Eloket; hiervoor kun je een stappenplan volgen.
    Kijk even drie minuten naar bijgaande link met filmpje: https://www.rvo.nl/actueel/videos/informatieplicht-energiebesparing en ga vervolgens naar bijgaande link: https://wattjemoetweten.nl/stappenplan-informatieplicht/
    Dit is een verdiepingssite. Hier kun je een checker invullen en een stappenplan volgen.
  2. Gebruik maken van een energieadviseur, die ter plaatse een energiescan gaat uitvoeren met een rapportage van max 5 pagina's. Die rapportage kan dan bij de melding gebruikt worden voor ook toekomstige besparende maatregelen. De beoogde kosten hierbij beginnen bij ca. € 500,- tot € 600,- en kunnen oplopen afhankelijk van je bedrijf. Dit hangt van de grootte en energie-intensiteit van uw bedrijf af. Houd wel rekening met de beschikbare capaciteit in de resterende 1,5 maand. De registratie doe je uiteindelijk zelf voor uiterlijk 1-7-2019 via Eloket.

Meer informatie?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © ondernemendhilvarenbeek.nl

Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites