Nieuws van Ondernemend Hilvarenbeek

Purpose avondcolleges

Purpose

Overall gaat het goed in Brabant, maar niet overal. We kunnen enerzijds bouwen op een sterke economie met veel innovatiekracht, anderzijds zijn er zorgen om zaken als een groeiende inkomensongelijkheid, de stagnerende groei van groene energie, het dalen van de biodiversiteit, en de groep Brabanders die in een minder veerkrachtige situatie leeft.

De uitdaging in Brabant is dan ook om de economische kracht in te zetten om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. De beweging van de Betekeniseconomie laat zien dat het kán: een economie waarbij het creëren van maatschappelijke waarde en gewetensvol handelen centraal staat. Onderdeel van deze beweging zijn financieel rendabele ondernemingen met oplossingen op het snijvlak van publieke en private taken.

Een onderzoek naar de Brabantse Betekeniseconomie gepubliceerd in januari 2018 gaf drie aanbevelingen om de groei van deze beweging te stimuleren:

1. waardeer meervoudige waarde
2. vergroot toegang tot groei(kapitaal)
3. werk aan ontkokering van overheden

Op basis van deze drie aanbevelingen organiseert de Provincie Noord-Brabant in samenwerking met Avans Hogeschool en THRIVE Institute een zesdelige serie Purpose Avondcolleges. Bij deze colleges belichten betekenisvolle ondernemers en andere betrokken partijen hun verschillende rollen en perspectieven in de groei van de betekeniseconomie. De reeks is zo opgezet dat theorie en praktijk met elkaar verbonden worden: een theoretische inleiding wordt gevolgd door een concreet voorbeeld.

Lees meer en meld je aan!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.ondernemendhilvarenbeek.nl/

Meer informatie?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © ondernemendhilvarenbeek.nl

Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites